Elkészítés: 1.) A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk.
2.) A hagymát kevés kacsazsíron (olajon) megpirítjuk, majd rárakjuk a hagymát, az újhagymát, a paprikát, a paradicsomot, a darált húst és a petrezselymet, majd sózzuk, és megszórjuk sertéshúshoz való fűszerrel, megpirítjuk az egészet.
3.) Egy jénait vékonyan kikenünk kacsazsírral (olajjal), majd kirakjuk lasagne lapokkal. (Nekem összesen 3 lap fért egymás mellé, és 6 emeletes lett a tésztám - és csak a fél dobozt használtam el.)
4.) Elkészítjük a besamelt: a vajat megolvasztjuk, rákanalazzuk és simára keverjük a lisztet, majd felöntjük tejjel, és habverővel addig keverjük, amíg besűrűsödik. Ha kész, szerecsendióval, sóval, zöldfűszerrel ízesítjük.
5.) Megrakjuk a tésztát: egy réteg tésztalap + hús + besamel, majd újabb réteg tészta + hús + főtt tojás + besamel, és így folytatjuk a rétegezést, amíg minden elfogy. A sor végét tészta zárja, azt öntsük le a maradék besamellel, és mehet a sütőbe.
6.) 200 fokon addig süssük, amíg a teteje szép aranyszínűvé válik. Nagyságrendileg ez 40 perc.