Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos-tojásos lasagne

60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csomag lasagne tészta
  • 60 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 8 tojás
  • fél csokor petrezselyem
  • kacsazsír
  • A besamelhez:
  • 8 dkg vaj
  • 4-5 púpozott fakanál liszt
  • kb. 1 liter tej
  • zöldfűszer
  • szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk.

2.) A hagymát kevés kacsazsíron (olajon) megpirítjuk, majd rárakjuk a hagymát, az újhagymát, a paprikát, a paradicsomot, a darált húst és a petrezselymet, majd sózzuk, és megszórjuk sertéshúshoz való fűszerrel, megpirítjuk az egészet.

3.) Egy jénait vékonyan kikenünk kacsazsírral (olajjal), majd kirakjuk lasagne lapokkal. (Nekem összesen 3 lap fért egymás mellé, és 6 emeletes lett a tésztám - és csak a fél dobozt használtam el.)

4.) Elkészítjük a besamelt: a vajat megolvasztjuk, rákanalazzuk és simára keverjük a lisztet, majd felöntjük tejjel, és habverővel addig keverjük, amíg besűrűsödik. Ha kész, szerecsendióval, sóval, zöldfűszerrel ízesítjük.

5.) Megrakjuk a tésztát: egy réteg tésztalap + hús + besamel, majd újabb réteg tészta + hús + főtt tojás + besamel, és így folytatjuk a rétegezést, amíg minden elfogy. A sor végét tészta zárja, azt öntsük le a maradék besamellel, és mehet a sütőbe.

6.) 200 fokon addig süssük, amíg a teteje szép aranyszínűvé válik. Nagyságrendileg ez 40 perc.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss