Elkészítés: A tésztához a hozzávalókból könnyen gyúrható tésztát készítünk. Amíg a töltelékkel foglalkozunk, pihentetjük.
A töltelékhez a hagymát fokhagymát megtisztítjuk és felkockázzuk, zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst is, fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a sót és a bazsalikomot, majd a spenótot is, és aláöntünk kb. 1 dl paradicsomlét, összefőzzük. Jó sűrű legyen, a vizet teljesen főzzük el róla.
A tésztát 8 részre osztjuk, egyenként kerek lapokra nyújtjuk. Megtöltjük a fenti töltelékkel, gombócokat formálunk belőlük.
A gombócokat a zárásukkal lefelé egymás mellé tesszük egy serpenyőbe. Megszórjuk szezámmaggal, 1-2 percig közepes lángon sütjük őket. Majd kb. 2 dl vizet öntünk rá, lefedjük, és teljes lángon a keletkező gőzben 7-8 perc alatt megfőzzük.
Langyosan vagy melegen bazsalikomos paradicsomszósszal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre