Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hideg görögdinnyeleves kandírozott hibiszkusszal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 5-6 személyre:
  • 1 kisebb érett görögdinnye (4-5 kg-os)
  • 3 evőkanál akácméz
  • 3-4 szál friss menta
  • 4 db kandírozott hibiszkusz

Elkészítés

    Elkészítés: A dinnyét megmossuk, leszárítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A friss mentát bő vízben alaposan megmossuk, leszárítjuk. 4 kandírozott hibiszkuszt kisebb darabokra vagdalunk.

    A dinnyedarabokból késsel kivágjuk a húsát, kimagozzuk, majd kisebb darabokra vagdaljuk, magas falú tálba tesszük és botmixerrel darabosra turmixoljuk. Ezután akácmézzel, a vékony csíkokra metélt mentával ízesítjük. Tálaláskor a hideg görögdinnyelevest tányérokba vagy leveses csészékbe szedjük, és megszórjuk, a darabolt hibiszkuszvirággal.

Megjegyzés

A dinnyelevest ízesíthetjük kevés citromlikőrrel, triple sec-kel is. A görögdinnye lehet zöldhéjú, csíkos és sárgabelű is.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin