Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg görögdinnye krémleves

15 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A jól behűtött dinnyéből cseresznyemagozóval kivájok 20 db-ot, félreteszem. A többit mag nélkül kikanalazom. Beteszem egy keverőedénybe. Hozzáadom a cukrot, beleöntöm a citromlevet és a vörösbort, beleszórom a fahéjt és a vaníliás cukrot. Botmixerrel összekeverem.

Beleszórom a szegfűszeget, s beteszem a hűtőszekrénybe a félretett dinnyedarabokkal és a rumba áztatott mazsolával. A diót száraz serpenyőben megpirítom, a sajtot lereszelem.

Amikor az ízek jól összeértek tálalok. Tányérba öntök a dinnyelevesből, teszek rá dinnyegolyókat, s szórok rá a mazsolából. A zsemléből levágok 2 szeletet, megpirítom, s szórok rá sajtot és diót.

Aki akarja, tálalhat a dinnyehéjban is.

Megjegyzés

Hideg görögdinnye krémleves, főzés nélkül, rumos mazsolával, sajtos diós toasttal. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss