Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a felét kisimítva tepsibe helyezzük. Megszórjuk zsemlemorzsával. A tészta másik felét a töltelék elkészítése után használjuk fel.
A töltelékhez az almát lereszeljük, és rálapítjuk a tepsibe helyezett tésztára. Rakunk rá fahéjat, vaníliás cukrot, és 10 dkg kristálycukrot egyenletesen elosztunk rajta. A tészta másik felét elnyújtva ráhelyezzük a töltelékre.
Sütés előtt villával megszurkáljuk, majd
1 db tojást felverünk, és egyenletesen megkenjük vele a tésztát. A süteményt előmelegített, 250 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre