Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Házi krémes III.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Házi krémes III.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 26
  • Elküldve: 6

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 20 dkg vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 db tojásfehérje
  • 50 dkg kristálycukor
  • 1,5 liter víz

Elkészítés:

1. A leveles tésztát 2 lapban kinyújtjuk, majd megsütjük 170 fokon 10-10 perc alatt. A másodikat a tepsiben hagyjuk.

2. A pudingport a 10 dkg liszttel simára keverjük. Egy nagy lábasban a 1,5 liter vízhez adjuk a cukor 1/3 részét, a vaníliát és egy csipet sót. A tojásfehérjéhez adjuk a cukor maradék részét és egy csipet sót.

3. Amikor a fehérjét elkezdjük felverni, akkor kezdjük el forralni a vizet. Ha felforrt a víz, kb. 2 dl-t kiveszünk belőle, és a pudinghoz keverjük, majd hozzáöntjük a vízhez, és sűrűre főzzük.

4. A pudinghoz hozzákeverjük a tojásfehérje kemény habját, majd ráöntjük a tepsiben lévő tésztára, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

5. Másnap a másik lapot kb. 6x6-os kockákra vágjuk, rárakjuk a krém tetejére és felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Pattyy küldte. Köszönjük!

pattyy receptjeiből:
Sajtos-vargányás csirkemell petrezselymes burgonyával
Hólabda torta IV.
Őzgerincben sült sajtos csirkemell
Lusta asszony rétese rummal
Sonkás-gombás tekercs
Almás máktorta
Bakonyi vaddisznóleves zöldségekkel
Szalonnás csirkecomb kukoricás rizzsel és káposztasalátával
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Friss paprikával és paradicsommal
Szezonban az igazi, akár nyersen, akár sütve-főzve, az aromás szabadföldi zöldségekkel rengeteg ízletes étel készülhet!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Fasírt fokhagymásan Fasírt fokhagymásan
Marcipános-szilvás pite Marcipános-szilvás pite
Szilvás-diós muffin Szilvás-diós muffin
Mézes-banános csirkemell Mézes-banános csirkemell
Tavaszi karalábé-főzelék Tavaszi karalábé-főzelék
Almás-pudingos rakott piskóta Almás-pudingos rakott piskóta
Tigriscsíkos puding-desszert Tigriscsíkos puding-desszert
Kolbászos-gombás-paradicsomos lasagne Kolbászos-gombás-paradicsomos lasagne
Cukkinis-tésztás frittata Cukkinis-tésztás frittata
Dinsztelt lilakáposzta Dinsztelt lilakáposzta
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122657_digesztiv-110.jpg A gyomor segítői

Kivel ne fordult volna elő, hogy a kelleténél többet, nehezebbet, fűszeresebbet evett volna, és ennek kellemetlen következményei…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122636_tortilla-110.jpg Tortilla, a praktikus

A különféle lapos kenyerek igazi megmentők lehetnek dolgos napokon. Jól elvannak a fagyasztóban, és bármikor percek alatt kiadós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122668_szilvas-pite-110.jpg Sütemények minden alkalomra

Legutóbb azzal az ígérettel búcsúztam el, hogy krémes sütemények sokaságát hozom. Igyekszem is megtartani, remélem, a kedves…

Napi tipp
Az őszi repertoár elengedhetetlen eleme a szilvás gombóc, amit főfogásként vagy desszert gyanánt is kínálhatunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept