Elkészítés: A hozzávalókat jól megmostam, majd szárazra törölgetve feldaraboltam, egyben odatettem egy nagyobb edényben főni. Lassú tüzön kb. 2 órán át főztem. Kissé lehűtve átpasszíroztam, majd újbol visszatettem pici lángra. Az almáktól és a koktélparadicsomtól kellően édes ízt kapott, a kései paradicsomtól pedig megvolt a savanykája is. Tehát egy tökéletes bio-cuccot kaptam, mindenféle cukor és ecet hozzáadása nélkül. Ha netán édesebb szájú vagy, akkor barnacukrot adhatsz hozzá, vagy citromlével savanyíthatod. Finomabb lett bármilyen eddig kipróbált ketchup receptnél. Forrón kisebb üvegekbe raktam, szárazdunsztba, aztán irány a kamrapolc.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre