Hatlapos

default user icon
2 2.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt,
  • 1 egész tojás,
  • 1 csomag vanilin cukor,
  • 2 evőkanál porcukor,
  • 1 csomag szalalkáli,
  • tej
  • A krémhez:
  • 1/2 l tej,
  • 30 dkg kristálycukrot megpirítjuk,
  • 2 dkg kakaó,
  • 3 dkg liszt,
  • 3 evőkanál zsír olvasztva

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztaalapot jól összedolgozzuk, és 6 cipót készítünk belőle. Kinyújtjuk a tésztát és kisütjük a 6 lapot. (Én a gáztepsi hátulján szoktam sütni) A lap törik, óvatosan!!
    A krém hozzávalóit összekeverjük, megkenjük a lapokat, végül porcukorral megszórjuk a tetejét.

Megjegyzés

Személyes megjegyzés: Egy napot hagyjuk állni. Nagyon finom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kovács István 4 évvel ezelőtt
A krémet nem kell főzni csak összekeverni?
Horváth Gyuláné 7 évvel ezelőtt
Szerintem a 30-dkg liszt kevés a hatlaphoz.Biztos, hogy csak 30-dkg liszt kell?

Hasonló Receptek

Magazin