Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hamis sajtos makaróni (mac and cheese) - vegán módra

Hozzávalók

  • 25 dkg penne
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 4-5 szelet jalapeno
  • 1 gerezd fokhagyma (összetörve)
  • 15 dkg kesudió
  • 1 csésze víz
  • 2 ek száraz élesztő
  • 1 ek kurkuma
  • 1 ek fűszerpaprika (édes)
  • 1 ek mustármag
  • 1/2 tk őrölt szerecsendió
  • 2 tk só
  • bors
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 1 tk petrezselyem (felaprítva)

Elkészítés

    1. A tésztát enyhén sós vízben feltesszük főni.
    2. A hagymát felaprítjuk, olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a jalapenót, a fokhagymát és a kesudiót, és további 5-6 percig pároljuk.
    3. A kesudiót a többi összetevővel turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, egy csésze vizet, és krémes állagúra turmixoljuk.
    4. A zsemlemorzsát összekeverjük a petrezselyemmel, kevés sót adunk hozzá.
    5. A megfőtt tésztát egy hőálló üvegtálba tesszük, összekeverjük a kesudiókrémmel, legfelső rétegként ráöntjük a zsemlemorzsát, majd 250 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
A 4. és az 5. lépés opcionális, enélkül is kiváló lesz a végeredmény.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin