Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halfilé gombával sütve

MME MME
1 4.5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A halat nyolc egyforma darabra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, kihűtjük. A pórét megtisztítjuk, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, negyedeljük. A gombát megtisztítjuk, szintén négybe vágjuk.

Elkészítés: Összekeverjük a pórét, a paradicsomot, a gombát, és kissé megsózzuk, megborsozzuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Egymásra fektetünk két-két sütőpapírt, és a felsőt vékonyan megkenjük vajjal. A közepére fektetünk 2-2 halfilét, elosztjuk rájuk a zöldségeket, és meglocsoljuk a maradék vajjal. A papírt szaloncukorszerűen összecsomagoljuk, oldalán megtekerjük, és cérnával összekötjük. A sütő középső rácsán kb. 20 percig sütjük. A halat a zöldségekkel és krumplipürével tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 530 kcal (krumplipürével együtt)

Ezek is érdekelhetnek