Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Hagyományos zöldborsóleves

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Hagyományos zöldborsóleves

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 880
  • Elküldve: 110

Hozzávalók:

  • 1 kg friss zöldborsó (kb. 50 dkg tisztított vagy mélyhűtött)
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 leveskocka
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál édesnemes pirospaprika
  • 4 dkg száraztészta

Elkészítés:



1. A zöldborsót kifejtjük, megmossuk. A répát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra (kockákra, karikákra) vágjuk, a hagymát egyben hagyjuk, a petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.

2. A borsót, a répát, a zöldséget, a hagymát kb. 1 liter vízben feltesszük főni, beletesszük a leveskockát, és lefedve, lassú tűzön az egészet puhára főzzük.

3. Az olajat felforrósítjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Felengedjük kb. 3 dl vízzel, csomómentesre elkeverjük, és a levesbe öntjük, azaz berántjuk vele a levest. Sóval, borssal ízesítjük.

4. A levesbe szórjuk a tésztát, és kb. 5 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a petrezselyemmel, 10 percig állni hagyjuk, és utána tálaljuk.

1 adag: 1080 kJ/265 kcal

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 11 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. május 21. (péntek) 22:38
    Szia, Leveszygy! Csak most olvasom, de épp jókor: holnap ismét zöldborsóleves lesz! :-) Szia Casca
Receptválogatás
Kipróbált mustáros receptek
Egy egyszerű sült húson "csavarni egyet" legegyszerűbben némi mustáros páccal/mázzal/bundával/kéreggel lehet. Ilyen rafináltan egyszerű csavarokból álljon most itt egy csokorra való!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Rántott sajt paradicsomos bundában Rántott sajt paradicsomos bundában
Sajtos-sonkás-szalámis tekercs Sajtos-sonkás-szalámis tekercs
Túrós-sajtos stangli Túrós-sajtos stangli
Vörösáfonyás kuglóf Vörösáfonyás kuglóf
Csokitorta túróval töltve Csokitorta túróval töltve
Rántott csirkecomb és tökkarika Rántott csirkecomb és tökkarika
Csokoládés málnatorta Csokoládés málnatorta
Habos málnatorta Habos málnatorta
Kevert málnatorta - alaprecept Kevert málnatorta - alaprecept
Göngyölt hús szalonnaköntösben Göngyölt hús szalonnaköntösben
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125325_gyerek_zoldseg_110.jpg 5 szuper tipp, hogy rávegyük a gyereket a zöldségevésre

A zöldségekkel az a baj, hogy meg kell rágni őket, és az ízük is kevésbé édes, ami a mai „cukros-omlós” világban nem…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125321_tisztitokura_.jpg Tisztítónapok egyszerűen - egytől az ötnapos kúráig

A szervezetnek bizonyos időközönként szüksége van a pihenésre és a felfrissülésre – erre lehet nagyszerű megoldás egy pár…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125319_kenyer_.jpg Így lesz tökéletes a kenyér!

Összegyűjtöttünk néhány megfontolandó jó tanácsot. Kenyérsütésre fel!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125317_olaj_.jpg Így süss kevesebb zsiradékkal - apró trükkök az egészségért

A súlyvesztés, illetve a karcsú alak megőrzésének egyik feltétele, hogy nem visszük túlzásba a zsíros ételek fogyasztását.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125297_lapos_has.jpg Így lesz lapos a hasad - 11 hasznos tipp

Rengeteg nő vágyik erre – ha te is köztük vagy, érdemes megfogadnod tanácsainkat!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125315_bananos_nutellas_sushi_.jpg Látnod kell, hogy csinálnak sushit banánból és Nutellából - videó!

Hogy ez nekem miért nem jutott eszembe? Tesszük fel a kérdést a Buzzfeed videója láttán. Banánból sushit csinálni valóban pompás…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125301_repa_uborka_sparga_.jpg Viszlát betegség! Itt a top 9 gyógyító étel

Finomak, vitamindúsak és változatossá teszik az étrendet. Talán te is naponta fogyasztod őket, miközben nem is tudod, hogy a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125313_aloe_vera_.jpg 5 szuper növény, ami megszépít

Mi, nők, akkor érezzük magunkat jól a bőrünkben, ha szépnek és fiatalosnak látjuk magunkat a tükörben. A következő növények ebben…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept