Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos csörögefánk

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dl tejföl (20%-os)
  • 1/2 tk porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • olaj a sütéshez
  • A tálaláshoz:
  • baracklekvár
  • porcukor

Elkészítés

    1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Ezután becsomagoljuk, és 10-15 percre hűtőbe tesszük.
    2. A tésztát vékonyan lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra és lehetőség szerint szögletesre nyújtjuk. Csöröge -vagy derelyevágóval négyszögekre vágjuk, és a közepükön hosszanti bemetszést ejtünk.
    3. Felforrósítjuk az olajat, és kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Figyeljünk, hogy az olaj megfelelően forró legyen, és ne hagyjuk túl sokáig sülni a csörögéket, mert könnyen kiszáradnak. A kész fánkokat még melegen porcukorba forgatjuk.

      CSÖRÖGEFÁNK GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN >>> 

      ÍGY LESZ TÖKÉLETES A CSÖRÖGÉD, LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE! >>> 

      CSÖRÖGEFÁNK (BÁBA FOGA) >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció