hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus csörögefánk

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
30 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A porcukorral és sóval elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, végül a tejfölt, és lisztezett felületen jól kidolgozzuk a tésztát. Ezután becsomagoljuk és 10-15 percre hűtőbe tesszük.
  2. Pihentetés után a megtisztított, lisztezett munkafelületen, sodrófával kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Egy éles késsel a tésztát rombuszokra, vágjuk, majd a közepükön egy hosszanti bemetszést ejtünk.
  3. A rombuszokat egyenként a kezünkbe vesszük, és az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen. Így alakul ki a jellegzetes csöröge-forma.
  4. Ha mindegyiket megformáztuk, felforrósított olajban kis adagokban, egyszer forgatva aranyszínűre sütjüka fánkokat.
  5. A kisült csörögéket, még melegen megszórjuk porcukorral. Tálaláskor lekvárt kínálhatunk hozzá.

    Ajánljuk még:

Megjegyzés

Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss