A porcukorral és sóval elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, végül a tejfölt, éslisztezett felületen jól kidolgozzuk a tésztát.Ezután becsomagoljuk és 10-15 percre ahűtőbe tesszük.
Pihentetés után a megtisztított, lisztezett munkafelületen, sodrófával kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Egy éles késsel a tésztát rombuszokra, vágjuk, majd ejtsünk a közepükön egy hosszanti bemetszést.
A rombuszokat egyenként a kezünkbe vesszük, és az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen. Így alakul ki a jellegzetes csöröge-forma.
Ha mindegyiket megformáztuk, felforrósított olajban kis adagokban, egyszer forgatva aranyszínűre sütjüka fánkokat.
A kisült csörögéket, még melegen, megszórjuk porcukorral. Tálaláskor lekvárt kínálhatunk hozzá.