Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagymás-gombás csirkemáj

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 db vöröshagyma
  • 50 dkg gomba
  • őrölt bors
  • 1-2 ek liszt
  • 4 ek olaj
  • 1 tk ételízesítő
  • majoranna
  • 1 dl fehérbor
  • 2 db babérlevél

Elkészítés

    1. A csirkemájat megmossuk, majd szárazra töröljük, és ízlés szerint feldaraboljuk (nagyjából háromfelé vágjuk, nagyságától függően, és az inas-eres részeket is kivágjuk).
    2. A hagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A gombát megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, majd ízlés szerint felszeleteljük.
    3. A feldarabolt májat megsózzuk, megborsozzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe. Az olajat felforrósítjuk, majd beletesszük a lisztbe forgatott májat, és pár pillanat alatt hirtelen rásütünk egy kérget. Ezután kiszedjük őket, és elrendezzük egy tepsiben.
    4. A visszamaradt zsiradékon pár perc alatt üvegesre pároljuk a felszeletelt vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk ételízesítővel és majorannával, és pár percig pároljuk.
    5. Ezután átöntjük a tepsibe a hagymás gombát, elrendezzük a májak között, majd felöntjük a borral, hozzáadjuk a babérlevelet, és alufóliával lefedjük a tepsit.
    6. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 15 percig pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, visszatesszük a sütőbe, és 10 perc alatt készre sütjük. Ameddig a máj a sütőben sül, ízlés szerinti köretet készítünk hozzá.

      CSIRKEMÁJ - KIADÓSAN, VÁLTOZATOSAN, FINOMAN >>> 

      BACONBE GÖNYGYÖLT CSIRKEMÁJ-FALATKÁK >>> 

      30 PERCES GOMBÁS-BACONÖS CSIRKEMÁJ >>> 

Megjegyzés

A csirkemáj sütés közben nem szárad ki, hanem nagyon finom puha és szaftos marad.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin