Keress receptre vagy hozzávalóra

Habos mákos guba muffin

default user icon

Hozzávalók

  • A gubához:
  • 5 db kifli
  • 4 dl tej
  • 10 dkg darált mák
  • 2 ek cukor (+ a tejhez)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 db citrom (reszelt héja)
  • A krémhez:
  • 4 db tojássárgája
  • 4 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek liszt
  • 4 dl tej
  • vaj
  • A tetejére:
  • 4 db tojásfehérje
  • 2 ek porcukor

Elkészítés

    1. A kiflit karikára vágjuk, meglocsoljuk a felforrósított cukros tejjel, megszórjuk a darált mákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a lereszelt citromhéjjal, majd alaposan elkeverjük.
    2. Egy lábasban a tojássárgáját a cukorral kézi habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a lisztet, majd a tejjel csomómentesen elkeverjük, és sűrű krémmé főzzük.
    3. A muffinformát vékonyan kikenjük vajjal, majd szétosztjuk benne a mákos kiflit. Mindegyik tetejére teszünk a krémből, majd a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és a krém tetejére halmozzuk. 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Megjegyzés

A tojáshabot habzsákból is a muffin tetejére nyomhatjuk, hogy még szebb legyen. Amióta elkészítettem ezt a receptet, karácsonykor hagyományos guba helyett is ezzel lepem meg a családot. Mindig nagy sikere van.

Bagyinszkiné Évi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin