Elkészítés: Kis lábosban áztassuk tejbe a zselatint (ne ijedjünk meg, ha kocsonyás lesz, ez az állapot melegítéskor elmúlik!), majd lassan melegítve, folytonos keverés mellett oldjuk fel (ne forraljuk!). A tehéntúrót törjük át, keverjük össze a kefirrel, a porcukorral, a vanilincukorral és az összevágott gyümölccsel. A tejszínből verjünk kemény habot. Mire eddig eljutunk, a tejes zselatin már kihűlt annyira, hogy nyugodtan hozzákeverhetjük a tejszínhabhoz (óvatosan, hogy ne nagyon törjön össze), majd a túrós, gyümölcsös keverékkel együtt az egészet keverjük egyenletes masszává. Ha meggyet rakunk bele, azzal ne keverjük, mert megfesti. Közepes nagyságú őzgerincformát béleljünk ki folpackkal vagy alufóliával úgy, hogy a lehűtéshez be is tudjuk takarni. Ebbe töltsük bele a masszát, takarjuk be folpackkal, majd legalább egy napig tegyük hűtőszekrénybe. Másnap tálcára kiborítva, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk fel. Tetejét díszíthetjük csokireszelékkel vagy gyümölccsel, esetleg dióval, mogyoróval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre