Egy 18 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma alját kibélelünk folpakkal. Összedolgozzuk az elmorzsolt kekszet az olvasztott vajjal, majd a tortaforma aljára nyomkodjuk. A hűtőbe tesszük.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Megmelegítjük a rózsalekvárt az aromával, valamint a citrom kifacsart levével és lereszelt héjával. Végül a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne.
A ricottát simára keverjük a krémsajttal és a porcukorral. Kevergetve hozzácsorgatjuk a még langyos, zselatinos keveréket. A kemény habbá vert tejszínt szintén a túrós alaphoz forgatjuk.
A tortaformát kivesszük a hűtőből, a tölteléket a kekszrétegre simítjuk. Ismét a hűtőbe tesszük legalább 6 órára. Szeletelve, eperkompóttal kínáljuk.
A hozzávalókat könnyebb kikeverni, ha szoba-hőmérsékletűek az alapanyagok. Ha túróval dolgozunk, előtte nyomjuk át szitán!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre