Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyümölcsös túrótorta sütés nélkül

Hozzávalók

  • 10 dkg Graham-keksz
  • 2 ek vaj
  • A túrókrémhez:
  • 5 db zselatinlap
  • 2 ek rózsalekvár
  • 1 ek vaníliaaroma
  • 1 db citrom
  • 50 dkg ricotta
  • 30 dkg krém sajt
  • 14 dkg porcukor
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés

    1.

    Egy 18 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma alját kibélelünk folpakkal. Összedolgozzuk az elmorzsolt kekszet az olvasztott vajjal, majd a tortaforma aljára nyomkodjuk. A hűtőbe tesszük.

    2.

    A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Megmelegítjük a rózsalekvárt az aromával, valamint a citrom kifacsart levével és lereszelt héjával. Végül a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne.

    3.

    A ricottát simára keverjük a krémsajttal és a porcukorral. Kevergetve hozzácsorgatjuk a még langyos, zselatinos keveréket. A kemény habbá vert tejszínt szintén a túrós alaphoz forgatjuk.

    4.

    A tortaformát kivesszük a hűtőből, a tölteléket a kekszrétegre simítjuk. Ismét a hűtőbe tesszük legalább 6 órára. Szeletelve, eperkompóttal kínáljuk.

A hozzávalókat könnyebb kikeverni, ha szoba-hőmérsékletűek az alapanyagok. Ha túróval dolgozunk, előtte nyomjuk át szitán!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin