Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyros kapros mártogatóval

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéshús
  • 3 ek gyros fűszerkeverék
  • 3 ek olaj
  • 30 dkg natúr görög joghurt
  • 1 csokor friss kapor
  • Köret:
  • 1 kg újburgonya
  • 25 dkg rizs
  • 1/2 db friss csili paprika

Elkészítés

    1. A húst megmossuk, szárazra töröljük és vékonyabb csíkokra vágjuk. Az olajat a fűszerkeverékkel tálban összekeverjük, majd a húscsíkokat beletéve kb. 45-60 percig pácoljuk. Ezt követően felforrósított száraz serpenyőben minden oldalán megpirítjuk, majd kevés víz v. húsalaplé aláöntésével úgy 10-15 percig pároljuk.
    2. Közben elkészítjük a köreteket és a mártogatóst. A rizst a csilivel a szokásos módon elkészítjük. Az újburgonyát hámozás nélkül, megmosva, sós vízben puhára főzzük, majd forró serpenyőben megpirítjuk. A joghurtot csipetnyi sóval és az aprított kaporlevéllel ízesítjük.

    KÖNNYŰ ÉS GYORS VACSORÁK HÉTKÖZNAP ESTÉRE >>> 

    GYROS GAZDAGON >>>

    GYROS - GÖRÖG NYÁR A KONYHÁNKBAN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek