Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyros gazdagon

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A filézett csirkecombokat megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és felcsíkozzuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és befűszerezzük majoránnával, rozmaringgal.

2.

Kókuszzsíron, vagy kevés sütőolajon jól átsütjük a húst.

3.

A hagymát felkarikázzuk, az uborkát, paradicsomot kis kockákra vágjuk, a salátaleveleket apróra tépdessük.

4.

Elkészítjük a tzatzikit: az uborkát megpucoljuk, majd lereszeljük. Megsózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Körül-belül fél óra múlva kinyomkodjuk belőle a maradék vizet és lecsöpögtetjük. Hozzá keverjük a joghurtot, hozzá adjuk a fokhagymát, a mentát, citromlevet, olívaolajat, majd megsózzuk és borsozzuk.

5.

A pitákat grill alatt átmelegítjük, majd rétegezve megtöltjük a tzatzikivel, a zöldségekkel, és a hússal. 

GYROS - GÖRÖG NYÁR A KONYHÁNKBAN >>> 

KÍVÜL ROPOGÓS, BELÜL OMLÓS - ISTENI RECEPTEK CSIRKECOMBBÓL >>> 

KÖNNYŰ ÉS GYORS VACSORÁK HÉTKÖZNAP ESTÉRE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss