Gyors sajtos pogácsa

default user icon
32 4.8/5

Hozzávalók

Elkészítés

    1 kis pohár tejfölt 1 kiskanál cukorral meglangyosítunk, belemorzsolunk 5 deka élesztőt. Míg fut, fél kiló lisztet 25 dkg margarinnal, 1 kávéskanál sóval elmorzsolunk, belereszelünk 25 deka trappista sajtot. Ezzel is elmorzsoljuk, majd közepébe fészket készítünk. Beleteszünk 1 tojássárgát, 25 deka túrót és a megfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, nem kell sem hajtogatni, sem keleszteni. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, reszelünk rá sajtot. Apróra szaggatjuk, forró sütőben sütjük. Ha nincs túrónk, a pogácsa puha marad másnap is, ha a tésztába 25 deka tört főtt krumplit gyúrunk. Zárt dobozban napokig eláll.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

éva 1 évvel ezelőtt
A recept tökéletes , most sütöttem meg, és még nagyon sokszor fogom!!! Gratulálok...
monika 3 évvel ezelőtt
A múlt héten megsütöttem én is nagyon finom lett. Ma ismét kell sütnöm egy adaggal. Kösz a receptet !
Molnár Kinga 4 évvel ezelőtt
Nagyon szupi recept tényleg! Csak a sütési időt és fokot hiányoltam,én kb 180 fokon sütöttem 15 percet,és jó lett! Csináltam hozzá márogatóst is-fokhagymás tejfölöset,nagyon jó kis nasi film mellé :) Köszönöm szépen! Jó hogy gyorsan összedobhattam a finomságot.
Hortobágyiné Vinczey Gabriella 5 évvel ezelőtt
Szerintem is tökéletes a recept,nagyon finomak lettek a pogácsák.Én krumplival készítettem,mert nem volt elég a túró itthon.Nekem is kellett bele a két teáskanáé só.És tényleg nagyon puha marad még másnap is :) Köszi a receptet.
Cseresznye Kornélia 5 évvel ezelőtt
Tökéletes lett, nagyon köszönöm a receptet! (két teáskanál sóval)
Egyed Krisztina 5 évvel ezelőtt
Négy nap alatt, két alkalommal kellett megsütnöm, annyira ízlett mindenkinek!!! Naggyon finom, puha, és hogy milyen másnapra? -egyenlőre nem tudom megmondani... :) Köszönöm!
Kutya Mutya 5 évvel ezelőtt
Nagyon jol sikerült. Köszönet a receptért.
Bátori Annamária 5 évvel ezelőtt
Ez isteni! Köszönöm a receptet. A só tényleg kevés, de ovisoknak készítem, így nem is baj, hogy nem túl sós. (Alapvetően édes sütemény párti vagyok, de ez bekerül az elmentett kedvencek közé!)
Francsicsné Balasa Gabriella 6 évvel ezelőtt
A reci telitalálat, hálás köszönet érte! Nekem több liszt kellett bele, mert ragadt mindenhez, 3 kk. só, 2 cs porélesztő, 15 dkg füstölt reszelt sajt és 25 dkg tört főtt krumplival a túró helyett. A tepsit kibéleltem sütőpapírral, a fehérjés kenés után mindegyik, kissé nagyobbra szaggatott pogi tetejére 1 mm vékonyra szelt puhább, csípős vastagkolbászt fektettem, utána nyomtam rájuk egy jó csipet szintén füstölt, reszelt sajtot. Sülés közben a kolbász aromás zsírja megszinesíti a pogi tetejét, oldalát, na, ezt muszáj már forrón bekapkodni. Dupla adagból tán marad még másnapra is, és tényleg puha.:))
Willand Veronika 6 évvel ezelőtt
Nekem ugyanolyan finom lett, mint azok a pogácsák, amiket eddig kipróbáltam és keleszteni kellett. Ezzel akkor legalább időt is megspórolok. Szerintem is több só kell bele. Köszönöm a receptet!!

Hasonló Receptek

Magazin