Elkészítés: A sütőt előmelegítem 225 fokra. Feldarabolom a hideg vajat, és egy tálban összedolgozom a liszttel, a mogyoróval és a cukorral morzsásra, és amíg az almát előkészítem, a tésztát a hűtőbe teszem.
Az almákat lehámozom, és a nagylyukú reszelőn lereszelem. Összekeverem a cukrot a fűszerekkel, és az almareszelékbe keverem.
Egy kb. 22 cm-es kerek tűzálló üvegformát kivajazok, beleterítem az almát, utána a tetejére morzsolom a tésztát. A sütő közepén kb. 20 percig sütöm, majd hagyom kicsit hűlni, és vaníliaszósszal vagy vaníliás hideg tejszínhabbal tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre