Elkészítés: A padlizsánokat hosszában vékony szeletekre vágjuk, azonnal megkenjük olívaolajjal, hogy ne barnuljanak meg. Ezután a szeleteket grillezzük, vagy serpenyőben világosbarnára sütjük. A kissé lehűlt szeleteket megtöltjük a sonka- és a mozarella szeletekkel, óvatosan sózzuk, borsozzuk, és egy kis zúzott fokhagymával ízesítjük, majd feltekerjük őket. Ha melegen szeretnénk fogyasztani, akkor olívaolajjal vékonyan kikent tűzálló edénybe szorosan egymás mellé rakjuk a tekercseket. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 250ºC-os sütőben pár percig sütjük, amíg a sajt ráolvad, rápirul. Ha sütés nélkül szeretnénk fogyasztani, akkor a tekercseket fűszerezzük ízlés szerint, például rozmaringgal, oregánóval, chilivel. Nagy grillezések hideg előételeként kitűnő, de vacsorára borral, kenyérrel is remek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre