Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett, töltött padlizsántekercsek

MME MME
2 4.3/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 4 padlizsán
  • 15 dkg sonka
  • 15 dkg mozarella
  • fokhagyma
  • só, bors
  • melegen:
  • 15 dkg parmezán, vagy ízlés szerint reszelt sajt
  • hidegen:
  • fűszerek ízlés szerint: pl. rozmaring, oregánó, chili

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat hosszában vékony szeletekre vágjuk, azonnal megkenjük olívaolajjal, hogy ne barnuljanak meg. Ezután a szeleteket grillezzük, vagy serpenyőben világosbarnára sütjük. A kissé lehűlt szeleteket megtöltjük a sonka- és a mozarella szeletekkel, óvatosan sózzuk, borsozzuk, és egy kis zúzott fokhagymával ízesítjük, majd feltekerjük őket. Ha melegen szeretnénk fogyasztani, akkor olívaolajjal vékonyan kikent tűzálló edénybe szorosan egymás mellé rakjuk a tekercseket. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 250ºC-os sütőben pár percig sütjük, amíg a sajt ráolvad, rápirul. Ha sütés nélkül szeretnénk fogyasztani, akkor a tekercseket fűszerezzük ízlés szerint, például rozmaringgal, oregánóval, chilivel. Nagy grillezések hideg előételeként kitűnő, de vacsorára borral, kenyérrel is remek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss