Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Görögdinnyés jégkrém

default user icon

Hozzávalók

  • 3,5 bögre görögdinnye (mag nélkül)
  • 1 ek citromlé
  • 5,5 ek cukor
  • 1 ek csokoládépasztilla
  • 1/2 bögre kókusztej
  • 6 db kivi

Elkészítés

    1. A görögdinnyéhez hozzáadjuk a citrom levet és 2 ek cukrot, majd addig turmixoljuk, amíg pürés állagot nem kapunk. A jégkrém-formákat 2/3-ig megtöltjük, és beleszórjuk a csokit, ami a görögdinnye ehető magja lesz. Majd fagyasztóba tesszük.
    2. 3 óra elteltével a kókusztejet elkeverjük 2 ek cukorral. 30 perccel később kivesszük a jégkrémeket a hűtőből és vékony rétegben ráöntjük a cukros kókusztejet, majd újabb 45 percre berakjuk a jégkrémeket a hűtőbe.
    3. A kiviket meghámozzuk, aprítóba tesszük, és a maradék cukorral pürésítjük. Végül ezt is ráöntjük úgy, hogy egy vékony réteget képezzen a jégkrémeken. További 30 percig a hűtőbe rakjuk. 

    Nézd meg ezeket a jégkrém recepteket is!

    Áfonyás jégkrém >>> 


    Cseresznyés jégkrém >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin