Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Görög citromos-tojásos csirkeleves (kotoszupa avgolemono)

Hozzávalók

  • 6 db csirke felsőcomb (csontostól, bőröstől)
  • 1 db sárgarépa (nagyobb)
  • 1 fej hagyma
  • 2 db szárzeller
  • 6-8 szem fekete bors
  • 1 csipet koriandermag
  • 1 csésze rizs
  • bors
  • 1 db citrom (nagy)
  • 1 tk kukoricakeményítő
  • 2 db tojás

Elkészítés

    1. Egy mély lábosba beletesszük a csirkét, a három darabra vágott sárgarépát, az egész hagymát, a kettévágott szárzellert, a borsszemeket, a koriandermagot és annyi vizet öntünk rá, hogy jól betakarja (kb. 2,5-3 liter vizet).
    2. Felforraljuk, leszedük a habját. Lehúzzuk a lángot, befedjük a lábost és lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul (kb egy és negyed órát).
    3. Amikor kész, levesszük a lábost a tűzről, kihalásszuk belőle a csirkét és a zöldségeket, tálra tesszük és melegen tartjuk. A levet leszűrjük, visszatesszük a lábosba. A rizst megmossuk, majd beletesszük a levesbe, megfőzzük. Sózzuk, frissen őrölt borsot teszünk bele. A lábost levesszük a tűzről és megvárjuk, amíg leáll a forrás.
    4. Közben elkészítjük az avgolemono-t: kifacsarjuk a citrom levét és feloldjuk benne a kukoricakeményítőt. Egy tálban felverjük a tojásokat és lassanként belecsorgatjuk a citromlevet. Közben folyamatosan verjüka tojást. Ezután a forró levesből apránként hozzáadunk a citromos tojáshabhoz (avgolemono-hoz), hogy felmelegedjen, majd belecsurgatjuk a levesbe és könnyedén összekeverjük. (Fontos: a citromos tojáshab hőmérsékletét ki kell egyenlítenünk a hozzátöltögetett forró levessel és csak azután beleöntenünk a lábosba. Ha hidegen öntjük bele, a tojás elválik a keveréktől.)
    5. Nagyon lassú tűzön addig melegítjük, amíg kissé besűrűsödik, közben gyakran megkavarva. Tálaláskor a tányérokba felszeletelt főtt sárgarépát és kicsontozott, felkockázott főtt csirkét teszünk, rámerjük a forró levest.

    GÖRÖG JOGHURTOS-GOMBÁS PENNE>>> 

    GÖRÖG PULYKALEVES>>> 

    GÖRÖG CSIRKECOMB>>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin