Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-káposztás marhatokány

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg marhalábszár
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 dundi póréhagyma
  • 20 dkg erdei (pl. róka-) gomba
  • 60 dkg fehérkáposzta
  • 2 evőkanál olaj
  • 8 szem borókabogyó
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 dl félszáraz vörösbor
  • 4 dkg margarin
  • 1 babérlevél

Elkészítés

    Előkészítés: A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A húst leöblítjük, megszabadítjuk a hártyáktól és inaktól, majd féltenyérnyi szeletkékre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és a pórét karikákra, a gombát karcsú gerezdekre szeljük. A káposztát vékony csíkokra metéljük, kissé besózzuk.
    Elkészítés: Az olajat felhevítjük, beletesszük a húst, és erős tűzön, mindkét oldalán hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagyma felét, a borókabogyót, a kakukkfüvet és az áttört fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, saját levében 40 percig pároljuk. Ezután a húshoz adjuk a sárgarépát, a pórét és a gombát, aláöntjük a vörösbort, és fedő alatt további 25-30 percig, teljes puhulásig főzzük. Megfonnyasztjuk a maradék hagymát a vajban/margarinban, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát és a babérlevelet, majd lefedjük, és saját levében puhára pároljuk, végül fedő nélkül elfőzzük a levét. A káposztát előmelegített tálba szedjük-simítjuk, majd levével együtt a tetejére terítjük a gombás-zöldséges húst, és kakukkfűlevélkékkel vagy petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk. Sós vízben főtt, petrezselymes burgonya illik hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
1 adag: 690 kcal
Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin