Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás csülök füstölt sajttal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személynek:
  • 2 kg füstölt csülök
  • 50 dkg gomba
  • zsiradék
  • 2 evőkanál liszt
  • ételízesítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • petrezselyemzöld
  • citromlé
  • fél kiskanálnyi cukor
  • 10 dkg füstölt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A füstölt csülköt egészen puhára főzünk, s a levében hagyjuk kihűlni. Kicsontozzuk, a bőrétől, a zsírosabb részektől elválasztjuk.

    A széles csíkokra vágott bőrrel kibélelünk egy nagyobb tepsit vagy tűzálló edényt. Erre fektetjük a csülökdarabokat.

    Utána fél kiló gombát vékony szeletekre vágunk, és kevés zsíron megfuttatjuk. Amint a gomba némi levet engedett, megszórjuk 2 evőkanál liszttel, egy csipetnyi sóval és ételízesítővel, majd néhány másodpercig még a tűzön hagyjuk.

    A tűzről levéve apránként hozzákeverünk 2 dl főzőtejszínt, megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel. Pár csepp citromlével, fél kiskanálnyi cukor ral ízesítjük. A csülök tetején elosztjuk, és megszórjuk 10 dkg reszelt füstölt sajttal.

    Forró sütőben 20 percig sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin