Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-csirkés rizottó

default user icon
2/5

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • olíva olaj
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1,5 dl fehérbor
  • 25 dkg gomba
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek mustár
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • 15 dkg rizs
  • 2,5 dl húsleves
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. A felkockázott hagymát az olaj on megdinszteljük, majd rátesszük a megmosott, szárazra törölt és felkockázott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk.
    2. Hozzáöntünk 0,5 dl bort, 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát és az apróra vágott paradicsomot. Végül hozzákeverjük a mustárt és 1 dl tejföl t, és szintén 5 percig pároljuk. Megsózzuk és megborsozzuk.
    3. A rizst egy másik edényben olaj on megpirítjuk, majd adagonként felöntjük a húslevessel, a vízzel, a maradék borral és tejföl lel. Ha a rizs megfőtt, összekeverjük a csirkével, 1-2 percig együtt főzzük, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a reszelt sajtot.

    GYORS, KIADÓS, EGYSZERŰ - 11 ISTENI RIZOTTÓ RECEPT >>> 

    8 HIBA, AMI TÖNKREVÁGHATJA A RIZOTTÓDAT >>>

    RIZOTTÓ ZÖLDBORSÓVAL ÉS BACONNEL >>>

     

Megjegyzés

Enyhén híg állagúnak kell lennie, ha túl száraz, tejföllel lehet hígítani.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin