Gluténmentes, cukormentes mazsolás muffin

Hozzávalók

  • 1,5 csésze rizsliszt
  • 3/4 csésze csicseriborsóliszt
  • 1,5 tk. szódabikarbóna
  • 1 és 1/4 bögre víz
  • 10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír vagy olaj)
  • 1 csipet só
  • 1/2 tk. citrom leve
  • 1/4 csésze datolyaszirup (helyettesíthető 5-10 dkg finomítatlan nádcukorral)
  • fahéj, vanília
  • 1 csésze mazsola (vagy bármilyen gyümölcs)

Elkészítés

    1. A mazsolát öblítsük, majd áztassuk be.
    2. Egy tálban keverjük össze a rizslisztet, a csicseriborsólisztet, a szódabikarbónát, a sót, a fűszereket.
    3. Keverjük össze a nedves hozzávalókat - a citromlevet, az olvasztott vajat,a  vizet - és öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd tegyük hozzá a szirupot is. Az egészet néhány mozdulattal keverjük jól össze.
    4. Amikor elkevertük a tésztát, beletehetjüka mazsolát, vagy más gyümölcsöket is.
    5. Egy 12/24 darabos  muffintepsiben osszuk szét a tésztát, majd tegyük 180°C fokra előmelegített sütőbe és süssük meg, kb. 20-25p alatt.

     

Megjegyzés

Szeretem ezt a receptet, mert részben teljes értékű fehérje a vegetáriánusok számára külön áldás és nagyon szeretem a csicseriborsólisztet. :)

Vitai Kati
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek