Elkészítés: A gesztenyemasszát keverőtálba tesszük, villával összetörjük, majd hozzáadjuk a mézet, a rumaromát, a narancs reszelt héját és 2 evőkanál frissen csavart, szűrt narancslevet. Egynemű masszává keverjük, és hűtőben 30 percet pihentetjük.
A gesztenyemasszát munkalapon mutatóujjnyi vastag rúddá sodorjuk, majd 25 egyforma darabra vágjuk, kigömbölygetjük, és 3-4 centi hosszú, kicsi rudakká formázzuk. Ezután a marcipánt nyújtjuk kisujjnyi vastag rúddá, szintén 25 egyforma darabra vágjuk, és az ujjunkkal akkorára lapítjuk, mint a gesztenyerudacskák szélessége, hossza. Végül 1-1 marcipántalpra, 1-1gesztenye rudacskát teszünk, kicsit rányomjuk, a tetejét kiskéssel sűrűn beirdaljuk, és 1-1 vékony narancshéj csíkkal, friss levendulavirággal díszítjük.
Hűtőben lehűtve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre