Fűszeres vaddisznó római tálban

default user icon
7 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 70 dkg karaj,
  • 40 dkg paradicsom,
  • 30 dkg gomba,
  • 4 herezd fokhagyma,
  • 1 kávéskaná kakukkfű,
  • 1 evőkanál mustár,
  • 2 evőkanál ketchup,
  • 1 dl vörösbor,
  • só,
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A húst felszeleteljük, bedörzsöljük fokhagymával és mustárral, megsózzuk, kakukkfűvel meghintjük, egy éjszakát hűtőben pihentetjük. A cseréptálat kiolajozzuk, beletesszük a húst, rá a gombát, majd leöntjük a ketchuppal összekevert borral. Lefedjük, és egy órát sütjük. Majd rátesszük a paradicsomkarikákat és még 15 percet sütjük.
    Köret: ízlés szerint

Megjegyzés

Nagyon finom, készíthetjük sertésből vagy marhahúsból is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Borza Gábor 2 évvel ezelőtt
Sziasztok, mint kezdőbb szakács - ez az első vadételem - több információra lenne szükségem. 1. Most akkor van egyetértés, hogy a ketchupot célszerű elhagyni. 2. A gombát, ugye fel kell darabolni? 3. A paradicsomnak szerintem több, mint 15 perc kellene, amúgy nagyon jól illett az ízéhez! 4. A vaddisznó comb megfelelő (volt)? 5. A vadhús általában keményebb marad? Ha nem, akkor másnap még tegyem vissza 25 percre a maradékot? 6. Milyen vastag szeleteket vágjak? Köszi.
Takács Márta 7 évvel ezelőtt
Sziasztok! \"Vadászfeleségként\" néhány gondolat: A jó minőségű vaddisznóhúst szerintem vétek ketchuppal elrontani, a vörösbort van aki szereti rá, van aki nem,izlés dolga, anyósom,aki kb 40 éve rendszeresen főz vadat, soha nem használja, én néha. Én is cseréptálban sütöm többnyire a vadhúst(igaz minden másfajta húsnak is kiváló), kell idő (kb 20 perc) amíg átforrósodik, de a végén , kikapcsolás után még kb 20 percig süti a kaját, így az az energia nem veszik el. És a hús sokkal omlósabb, ízesebb,mint egy alumínium tepsiben. Egyébként mázas cseréptálat használok, nem kell áztatni. Az őrségi fazekasok itt mifelénk remek tálakat készítenek. Zöldségfélét gyakran sütünk együtt a hússal,kettő az egyben alapon, mert akkormegvan a köret is, pl egészben krumpli, darabolt paradicsom, sárgarépa, cukkini, hagyma stb. A hús sütési idejét nem általánosítanám, mert a vadhús lehet pl 6 hónapos, de akár 6 éves állatból is, a különbség órákban mérhető.
Bea 8 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én is megcsináltam a receptet, mert a barátainktól kaptam egy kis vaddisznóhúst, és sajnálom, de nekem nem jött be. Én úgy vélem, hogy a ketchupos vörösborral nem igazán harmonizál jól a sült paradicsom íze....de persze ízlések és pofonok...
Károlyi Tünde 8 évvel ezelőtt
Nálunk nagy kedvenc lett, köszi szépen! :)
Görözdi Móni 12 évvel ezelőtt
Finom volt csak a gomba kicsit sok levet engedett.
Istvánffy Nóra 12 évvel ezelőtt
De, én is beáztattam, azért nem írtam, mert azt mindig kell. Nekem jó lett annyi idő alatt, de bennhagyhatod tovább is, biztos csak jobb lesz. Konkrétan ezt még nem próbáltam más húsból, de máskor is fűszereztem hasonlóan nem vadat. De nem kell pont így csinálni, csak egy ötlet volt, én is mindig átírom a recepteket.
Ildikó 12 évvel ezelőtt
Nem kéne a cseréptálat sütés előtt vízbe áztatni?! (legalább félóra, de inkább tovább). A sertés vagy marhahúst én másképp fűszerezem, mint a vadhúsokat. A cseréptálban sokkal hosszab a sütési idő, mint a sima tepsiben. Szerintem a receptben leírt sütési idő alatt nem lesz elég puha a hús.

Hasonló Receptek

Magazin