Elkészítés: A csirkecombokat megtisztítom (a bőrét lehúzhatjuk), megmosom, leszárítom. A forgónál kétfelé vágom, a vastag, húsos részeknél csontig bevágom a húst, hogy megfelelően átsüljön. Sózom, borsozom, meglocsolom a citrom kifacsart levével, összeforgatom, és kb. 1 órát a hűtőben pihentetem.
A tojásokból a tejjel és liszttel palacsintatésztát keverek, fűszerezem lestyánnal, majoránnával, chilivel, sóval, majd a combokat előbb a tojásos keverékbe, majd a zabpehelybe forgatom. Közepesen forró olajban lassan mindkét oldalukat megsütöm, papírtörlőre szedegetem, tálalásig melegen tartom.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre