A durvára vágott mogyorót és mandulát egy tálba szórjuk. Összekeverjük a citromhéjjal, a felaprított sárgabarackkal és a narancshéjjal.
Egy másik tálba szitáljuk a kakaóporral elvegyített lisztet, hozzáadjuk az őrölt fűszereket, és alaposan összekeverjük a másik tál tartalmával.
A cukrot és a mézet állandó keverés mellett felolvasztjuk. Felforraljuk, sűrű, sötét masszát főzünk belőle, és beleforgatjuk a magvas keveréket.
A masszát kivajazott tortaformába töltjük, és vízbe mártott evőkanállal elegyengetjük. 160 fokon 50 percig sütjük, majd porcukorral megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre