Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres-mandulás keksztorta (Panforte di Siena)

Hozzávalók

  • 12 dkg pirított mogyoró
  • 12 dkg pirított mandula
  • 8 dkg kandírozott citromhéj
  • 6 dkg asztalt sárgabarack
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 6 dkg rétesliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1/4 tk őrölt koriander
  • 1/4 tk kardamom
  • 1/4 tk szegfűszeg
  • 1/4 tk szerecsendió
  • 1/4 tk fahéj
  • 12 dkg kristálycukor
  • 18 dkg méz
  • vaj a formához
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    1.

    A durvára vágott mogyorót és mandulát egy tálba szórjuk. Összekeverjük a citromhéjjal, a felaprított sárgabarackkal és a narancshéjjal.

    2.

    Egy másik tálba szitáljuk a kakaóporral elvegyített lisztet, hozzáadjuk az őrölt fűszereket, és alaposan összekeverjük a másik tál tartalmával.

    3.

    A cukrot és a mézet állandó keverés mellett felolvasztjuk. Felforraljuk, sűrű, sötét masszát főzünk belőle, és beleforgatjuk a magvas keveréket.

    4.

    A masszát kivajazott tortaformába töltjük, és vízbe mártott evőkanállal elegyengetjük. 160 fokon 50 percig sütjük, majd porcukorral megszórjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin