Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kólás gumicukor teszt: a legnagyobb márka csak a harmadik helyen végzett

A héten ismét a kevésbé egészséges vonalat céloztuk meg, aminek egyetlen oka az élvezetek habzsolása. Alanyaink gumicukrok most is, melyeket kólás ízesítéssel bolondítottak meg a gyártósoron és a kémialaborban. Egyszerre két legyet csapunk, ez nem vitás.

Amekkora lelkesedéssel vágtunk bele, akkora pofáraesés is volt egyben, mert döbbenten tapasztaltuk, hogy viszonylag kevesen érzik ezt az életfelfogást, így összesen 5 különböző terméket sikerült becserkészni

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>> 
Sweet Land

Aprócska, ám meglepően alaposan megmintázott üvegeket rejt a doboz. Ahogy a legtöbb ilyen termék esetében, az üveg alsó fele barnás, míg a felső része majdnemhogy áttetsző. Illatában kellemes kólás aroma úszik, ami a kifejezetten meggyőző. Állagra egészen puha a kérge, míg a belseje felé haladva egyre nagyobb ellenállást bizonyít. Az íze közepes tempóban távozik a szánkból, iszonyat édesnek pedig nem hat annak ellenére, hogy gumicukor.

Adatok: 175 gramm, 399 Ft

GUMICUKORTESZT: KEVÉSBÉ ISMERT GUMIMACI ALÁZZA A LEGNAGYOBB MÁRKÁT >>> 
Tesco

Közepes méretű üvegeket készít a Tesco, melyeknél közel sem tapasztalunk olyan részletgazdag kidolgozást, mint az első alanyunk esetében. A színkombináció itt is azonos, fent fehér, lent barna. Illata alapján picit savanykásabb, ami pont addig tart, amíg megkóstoljuk. Ízre enyhén kólás, közepesen édes. Az íze pillanatok alatt a múlté, maradandó élményeket nem hagy az emberben. Az állaga korrekt, pont gumicukorhoz illő.

Adatok: 100 gramm, 199 Ft

MULTIVITAMINOKAT TESZTELTÜNK, SZERINTÜNK EZT ÉRDEMES MEGVENNI >>> 
Penny

Szteroidkúrán is járhattak azok a palackok, amiket a Penny használ, mert a többihez képest egészen nagynak tűnnek. Illata alapján nem a kóla jut róla eszünkbe először, inkább a dohos kátrány közelében kezdünk el keresgélni. Tapintásra van egy nagyon érdekes, selymes hatása, ami menő. A palackok könnyen haraphatóak, azaz puhább picit, mint az átlag. Kóstolva kapunk egy kevéske kólát, de nem tűnik teljesen őszintének, mintha lenne benne más, megfejthetetlen aroma is. Íze hullámvasútszerűen távozik a szánkból, amikor azt hisszük, hogy nincs több, újra robbant egy pillanatnyit.

Adatok: 200 gramm, 349 Ft

ANANÁSZKONZERVEKET TESZTELTÜNK, ÉS SOK CSALÓDÁS ÉRT MINKET KÖZBEN >>> 
Haribo

Különösebben extra energiát a Haribónál sem fektettek a tervezésbe, egy-két barázdával megkergetett kólásüveg, ami ugyanúgy színátmenetes, mint a többi. Illatozva ennél sem kiáltanánk azonnal a magasba, hogy itt az ősi kólaaroma, mert attól nagyon távol van. Állagra keményebb, mint az átlag, de törni azért ezt sem lehet. Ízre megkólásodik, de akkor sem lesz olyan iszonyatosan meggyőző. Az íze szép csendben cseng le, ami mellé kapunk egy közepesen édes háttérízvilágot.

Adatok: 100 gramm, 259 Ft

SÖRKORCSOLYATESZT: SZERINTÜNK EZ A LEGJOBB SÓS PEREC! >>> 
Trolli

A muzsikus kólásüveg kasztból származnak a Trolli palackjai. Ránézésre egyből szembetűnik, hogy picit sötétebb árnyalatot kapott az alsó fele a cukornak, ebben biztos több a kóla! Öröm és boldogság, mert amikor megillatozzuk, akkor valóban kólás aromát kapunk, nem is keveset. Kóstolásnál érezzük rajta, hogy puhább, mint a többi. Ízre hozza a kólás beütést, ami nagyon sokáig kering a szánkban, mármint ízügyileg. Édessége nem annyira karakteres, teljesen fogyasztható.

Adatok: 100 gramm, 319 Ft

MEGKÓSTOLTUK A LEGNÉPSZERŰBB CSOKIK SHAKE VÁLTOZATÁT, NÉMELYIKKEL BÜNTETNI LEHET >>> 
Ítélet

Egyértelműen a Trolli termékében dolgozik a legjobban a kóla aroma. Intenzív íz, amihez egy puha állag társul. A második helyre a Sweet Land került, ami szintén kellemesen kólás, de az íze hamarabb lecseng, viszont az üvegek kidolgozottsága világbajnok. A harmadik a nagy gumicukormágus, a Haribo terméke, ami már közel nem olyan jó, mint az első kettő.

A szégyenfalra a Penny került a héten, aminek oka a kellemetlen illat és a megmagyarázhatatlan ízek keveredése. A Tesco is inkább a sereghajtó szerepet tölti be a héten, de a Pennynél azért szintekkel jobb.

Toplista:

1. Trolli
2. Sweet Land
3. Haribo
4. Tesco
5. Penny

Ezek is érdekelhetnek

Friss