Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Füstölt hús savanyú káposztával

default user icon
2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg füstölt oldalas
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 1 nagyobb alma
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 2 dl fehérbor
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A húst a csontok mentén felvágjuk. A megtisztított almát, hagymát és fokhagymát apróra vágjuk.

    A hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk az almát, a fokhagymát ás a savanyú káposztát, kissé átpirítjuk, majd a húst is hozzáadjuk a babérral, felöntjük a fehérborral, és lefedve pároljuk. Ha szükséges, időnként vízzel pótolhatjuk a folyadékot.

    Amikor a hús megpuhult, megkóstoljuk, majd ízesítjük, ha szükséges.

    Kínálhatjuk főtt burgonyával vagy kenyérrel is, tejfölt is locsolhatunk a tetejére.

Megjegyzés

Ha túl savanyú vagy sós a káposzta, víz alatt egyszer szűrőben mossuk át.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin