Francia csokitorta

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 23 dkg étcsoki
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A megolvasztott csokit a vajjal összekeverjük, hozzáadjuk a
    tojások sárgáját és a cukrot, vaniliás cukrot, majd a lisztet. Jól
    elkeverjük, és hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Kivajazott,
    lisztezett formába öntjük, és 180-200 fokos sütőben kb. 25 percig
    sütjük.

Megjegyzés

- A múltkor hámozott, negyedelt körtét
nyomkodtam bele, az is nagyon finom volt.
- Én jobban szeretem, ha kicsit tovább sül 25 percnél, mert akkor nem
lesz a közepe olyan lágy, de ez ízlés dolga.
- A csokit mikroban szoktam megolvasztani, de vigyázni és kevergetni kell közben, mert jártam már úgy, hogy a közepén egy csomó megszenesedett.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gyalogné Edina 6 évvel ezelőtt
Ez isteni finom lett, köszi a receptet!! Én 190 fokon 35 percig sütöttem.
Sárközi Angéla 7 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon finom a torta köszi a receptet!
SzűcsMajor Melinda 7 évvel ezelőtt
Helló! Biztos, hogy 8dkg liszt kell, nagyon kevésnek tűnik?
Bartha Szilvia 7 évvel ezelőtt
Ez valami isteni lett. Nem igazán szeretem a csokitortát, és az egyéb nagyon csokis dolgokat, ezt is a férjem kedvéért csináltam meg, de már több szeletet bevágtam belőle.
7 évvel ezelőtt
Megjegyzes: a francia csokisuti alapja, h belul "fondant" legyen, azaz puha, nyers.

Hasonló Receptek