Először a rántotthús-sütéshez adtunk tippek, most pedig a főzelékfőzés kerül terítékre.
OLCSÓ, GYORS ÉS EGYSZERŰ: A LEGJOBB FŐZELÉKEK EGY HELYEN >>>
1.
A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.
2.
Ha a szárazbabhoz főzés közben egy fél zöldpaprikát adunk, jobban kihozza a bab ízét.
3.
Ha azt szeretnéd, hogy a tök szép szálas maradjon a főzelékben, gyalulás után keverj hozzá egy kis ecetet. A pirított hagymához add a kaprot, kevés vízben főzd, és tejfölösen habard be. Minden főzelék finomabb, ha nem rántással sűríted!
4.
A bab gyorsabban megfő, ha a főzővízbe teszel egy késhegynyi szódabikarbónát. Ezzel elkerülheted a gázképződést is!
5.
Ha főzéskor a lencséhez pár szelet paradicsomot adsz, sokkal hamarabb puhul!
6.
Ha azt akarod, hogy főzés után is szép zöld maradjon a spenót, tegyél a főzőlébe egy fél kávéskanál szódabikarbónát.
7.
Nem lesz csomós a rántás, ha a serpenyőt lehúzzuk a tűzről, felöntjük egy pohár hideg vízzel, majd 5 perc pihentetés után habverővel elkeverjük.