Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Forrázott káposztasaláta

1 5/5

Hozzávalók

  • 1,3 kg fejes káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 tk só
  • 15-20 szem egész bors
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 liter víz
  • 3-4 ek ecet (20 %-os)
  • 3-4 ek cukor vagy édesítőszer
  • őrölt bors
  • tejföl
  • kapor (elhagyható)

Elkészítés

    1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, négyfelé vágjuk, a torzsáját is kivágjuk, és egy hőálló tálba vékonyan felszeleteljük. Ugyanezt tesszük a vöröshagymával is, csak megfelezve. Megsózzuk, egész borsot, köményt szórunk rá, összeforgatjuk, és hagyjuk állni kb. 20 percet.
    2. Közben a vízzel, az ecettel és a cukorral salátalevet forralunk, és egyenletesen körbeforrázzuk a káposztát. Lefedjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Megkóstoljuk, ha kell, utána ízesítjük, egy kevés őrölt borsot szórunk rá, és a hűtőben érleljük. Tejföllel meglocsolva, friss kaporral megszórva tálaljuk.

    Még több káposztás recept >>> 

    COLESLAW SALÁTA (AMERIKAI KÁPOSZTASALÁTA) >>> 

    Majonézes káosztasaláta >>> 

Megjegyzés

Önálló fogásként fogyókúrás étrendbe beiktatva is fogyaszthatjuk, sovány tejföllel, kefirrel meglocsolva, aprított kaporral megszórva! Sokféle ételhez finom és egyszerű saláta, csavaros tetejű üvegben a hűtőben sokáig eláll!

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

leming
Kedves Gaby53, nagyon köszi a receptet, eleinte azt sem tudtam, hogy keressek rá, te meg pont eltaláltad! Abbahagyhatatlan!

Hasonló Receptek

Magazin