Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Firenzei húsleves

default user icon
3 3/5

Hozzávalók

  • 1,5 liter húsleves (vagy 1,5 liter víz és 2 csirkeleveskocka)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 15 dkg gomba
  • 10 dkg száraz tortellini
  • őrölt bors
  • 1 nagy csokor petrezselyem

Elkészítés

    A levest felforraljuk (vagy a másfél liter vízben a húsleveskockát feloldjuk, és körömnyi babérlevéllel meg csipetnyi köményporral fűszerezzük), majd a tortellinit beledobva puhára főzzük. Amikor a tészta már puhulni kezd, a megtisztított, felszeletelt gombát is beletesszük, és öt percig forraljuk. Közben a sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, hajszálvékony laskára vágjuk vagy legyaluljuk. A kész levesbe öntjük, és még egy-két percig főzzük, hogy a répa ropogós maradjon. Csipetnyi őrölt borssal ízesítjük. A tányéron a lecsipkedett petrezselyemlevelekkel meghintjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

vezsuv
Nagyon finom!!! Én sonkával töltött tortellinit raktam bele betétként! Isteni lett!!
Junko
Egyszerű, kiadós és nagyon finom!
Junko
Egyszerű, kiadós és nagyon finom!

Hasonló Receptek

Magazin