Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Finn halleves

1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg hal
  • 1 fej hagyma
  • 1 csomag kapor szára
  • 1 szál póré hagyma
  • 4 db nagyobb paradicsom
  • 10 db szegfűbors
  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • kapor
  • snidling

Elkészítés

    Elkészítés: A halat kibelezzük, megmossuk és kifilézzük. Törzséből és szálkáiból az apróra vágott hagymával és a fűszerekkel erős tűzön fél óra alatt hal alaplevet főzünk. Az így kapott levet átszűrjük egy másik edénybe, újra feltesszük főni. Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát és a meghámozott, négy felé vágott paradicsomokat, 15 percig főzzük.

    Közben a halat feldaraboljuk, majd a leveshez adjuk. További 5 percig főzzük. A tejből és a lisztből habarást készítünk, a levesbe keverjük. Néhány percig forraljuk.

    Tálalás előtt a leves tetejét bőségesen megszórjuk apróra vágott kaporral és snidlinggel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Simenon
Kedves Nordkapp, köszönet a receptért! Tavaly készítettem el először, idén pedig saját jogán első helyen bekerült az ünnepi menübe. Főleg, hogy nem bírom, azaz a gyomrom (öregszem) a paprikás magyaros halászlevet. Egyszerű az elkészítése, szép a látványa: piros paradicsom darabkák, sárga poréhagyma szeletek, zöld kapor, fehér alap.

Hasonló Receptek

Magazin