Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Feketeretek-krémleves

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A hámozott retket vágjuk vékony szeletekre. Sózzuk meg és pihentessük 30 percig, majd nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet. 

2.

Forrósítsuk meg a vajat és az olajat, majd pirítsuk meg rajta a vékonyra szeletelt hagymát. Tegyük rá a retket, sózzuk és borsozzuk meg, majd adjuk hozzá az egész rozmaringágat.

3.

Pároljuk puhára, állítsuk nagyra a lángot, és folyamatos kevergetés mellett párologtassuk el a felesleges folyadékot. Hintsük meg a hagymás retket a liszttel, és pirítsuk 1 percig. Öntsük fel a tejjel, és lassú tűzön forraljuk 5 percig. Távolítsuk el a rozmaringot, majd pürésítsük a levest botmixerrel.

4.

Forrón tálaljuk. Pirított zsemle- vagy kiflikocka illik hozzá.

Csak friss zöldségből készítsük a levest! Az öreg, fás retektől keserű, rosszízű lesz az étel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss