Fehér csokis kekszszelet

Hozzávalók

  • 20 szelethez:
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 1 db konzerv cukrozott sűrített tej
  • Az aranykrémhez:
  • 3,6 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 3 ek kukoricakeményítő
  • 2 ek liszt
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 4,5 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 tk porcukor

Elkészítés


    1.

    Fektessük a háztartási keksz 1/3 részét egy 20 x 20 centis, alufóliával bélelt tepsibe. A sűrített tejet tegyük lábosba, és karamellizáljuk meg kissé. Simítsuk a kekszrétegre, majd fedjük be egy réteg háztartási keksszel.

    2.

    Az aranykrémhez melegítsük meg a tejet közepes lángon, majd egy keveset keverjünk össze a cukorral, a tojások sárgájával, a keményítővel, a liszttel és az aromával. Olvasszuk meg a fehér csokoládét vízgőz fölött, majd hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A megmaradt tejet hevítsük forráspontig, majd öntsük hozzá a tojásos-keményítős-tejes keveréket, és sűrítsük be a krémet. Adjuk hozzá a felkockázott, hideg a vajat, a felolvasztott fehér csokit, végül – még forrón – óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a tojásfehérjét is. Az így kapott pudingalapot azonnal terítsük el a kekszrétegen, majd ismét fedjük be egy sor keksszel. Végül tegyük a hűtőbe.

    3.

    Forraljunk fel 0,5 dl tejszínt, és öntsük 10 dkg felaprított étcsokoládéra. Hagyjuk állni fél percig, majd keverjük simára, és hagyjuk teljesen kihűlni. Verjük kemény habbá a megmaradt tejszínt a porcukorral, és vonjuk be vele a pudingos réteget. Végül reszeljük rá a tejszínes étcsokoládét.

Főzhetjük a konzerv sűrített tejet 2-3 órát lezárva, lobogó vízben, majd hűtsük ki teljesen. Felbontás után karamellszínű, sűrű állagú krémet kell kapunk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bara Bettina 5 hónappal ezelőtt
A sűrített tejből megmondaná valaki mennyiségre mennyi kell belőle? Köszönöm

Hasonló Receptek

Magazin