Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Farsangi fánk egyszerűen

MME MME
27 4.5/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az farsangi fánk tésztájához az élesztőt egy kevés cukorral és kb. fél deci tejjel felfuttatjuk. A lisztet, a tojássárgával, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral, a rummal, a citromhéjjal, jól összekeverjük, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáöntjük. Annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, összedagasztjuk.
  2. Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzágyúrjuk. Kevés liszttel meghintjük, aztán meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  3. Miután megkelt, lisztezett deszkára öntjük, és sodrófával kb. hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
  4. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd a maradékot újra összegyúrjuk és újraszaggatjuk.
  5. Amikor elfogyott a tészta, még egy negyed órát kelesztjük a nyers fánkokat.
  6. Egy lábasban olajat hevítünk, és amikor már jó meleg, a fánkokat beletesszük. Először fedő alatt, kis lángon sütjük, majd megforgatjuk, de fedő nélkül sütjük tovább - így lesz szép szalagos. Porcukorral és lekvárral kínáljuk!

Megjegyzés

Nálunk nagyon bevált!!! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss