Farsangi fánk egyszerűen

default user icon
27 4.5/5
Farsangi fánk egyszerűen

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kb. 3 dl tej
  • 1 evőkanál rum
  • fél citrom reszelt héja

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt egy kevés cukorral és kb. fél deci tejjel felfuttatom. A lisztet, a tojássárgával, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverem, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáöntöm. Annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, összedagasztom. Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzádagasztom. Kevés liszttel meghintem, aztán meleg helyen duplájára kelesztem. Miután megkelt, lisztezett deszkára öntöm, és sodrófával kb. hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtom. Fánkszaggatóval kiszaggatom, majd a maradékot újra összegyúrom és újra szaggatom. Mikor elfogyott a tészta, még egy negyed órát kelesztem a nyers fánkokat. Addig egy lábasban olajat hevítek, és amikor már jó meleg, a fánkokat beleteszem. Először fedő alatt kis lángon sütöm, majd megforgatom, és nagy lángon, de fedő nélkül sütöm. Így lesz szép szalagos a fánk. Porcukorral és lekvárral kínálom!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Füle Regina 1 évvel ezelőtt
Csináltam egy óriási hibát, kimaradt a tojássárgája, és már keleszeteni, mi lesz ebből?
Török Angéla 3 évvel ezelőtt
nem értem minek a rum és a citrom reszelt héja ha nem is kell bele tenni.
Tompos Anna 3 évvel ezelőtt
Hát nekem nem lettek ilyen szépek, de az ízük jó lett. Ez a lényeg!
Évi 3 évvel ezelőtt
piro103: \"Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzádagasztom\" Köszönöm a receptet... most még a szaggatás utáni kelesztés folyik, bízom benne, hogy finom lesz. Ami aggaszt, hogy kelt a tészta, de nem lett a duplája... nem tudom, várnom kellett volna még? Majdnem 2 órát állt így is...
Pintér Piroska 3 évvel ezelőtt
Sziasztok! Bár az elkészítésben nem láttam a margarin hozzáadagolását, azért ugye bele kell tenni azt is a tésztába?? :) köszi
Farkas Vivien 4 évvel ezelőtt
Nagyon ízlett nálunk is:) Én csináltam fahéjas cukorba hempergetett fánkocskákat is...isteni volt:) Ja és én sem raktam bele rumot és citromhéjat se.
Szatmari Katalin 4 évvel ezelőtt
Mi is megsutottuk es finom lett. En nem tettem bele margarint es ugy is nagyon jo lett. Koszonom a receptet!:)
Mária 4 évvel ezelőtt
Hétvégén mi is megsütöttük, de nálunk nagyon nem jött be, valószínüleg a citrom miatt és nem is volt elég édes a tésztája. Ettől függetlenül, még próbálkozni fogunk vele, hiszen a hozzávalókon lehet változtatni, és jó eredményt elérni!! Egyébként tényleg nem szabad nagyon forró olajban kezdeni sütni! El kell találni a megfelelő hőt. Mindettől függetlenül mindenkinek ajánlom a recept kipróbálását!
Rostás Zsuzsanna 5 évvel ezelőtt
Én is csak hálálkodni tudok a receptért.Elsőre sikert aratott.A sütésnél bátran kezdtem,nagy lángon de rájöttem,hogy az sok lesz.Nekem a teljes takarék (gázon,közepes égőfejnél)jött be. Isteni finom lett!
Fényes Zsanett 5 évvel ezelőtt
köszi a receptet nagyon finom volt, én egy kicsit több cukrot tettem bele mert nagyon édes szájú vagyok:)

Hasonló Receptek