Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas szilvás gombóc

45 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított burgonyát kockára vágjuk, és bő sós vízben megfőzzük. Krumplinyomóval összetörjük, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt a burgonya, beleütjük a tojást, hozzáadunk 1 csipet sót és apránként a lisztet, és összegyúrjuk. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk. Kinyújtjuk és kockára vágjuk.
  2. A szilvákat késsel hosszában kettévágjuk, de csak annyira, hogy ki tudjuk venni a szilvamagokat. A mag helyére fahéjat és egy kevés cukrot szórunk, majd összecsukjuk, és tészta közepébe tesszük. A tészta négy sarkát összecsípjük, és gombócot formázunk belőle.
  3. Forrásban lévő bő sós vízben kifőzzük a gombócokat. Akkor van készen, amikor feljönnek a víz teteje. A kifőtt, és lecsepegtetett gombócokat olajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk, tálaláskor megszórjuk porcukorral és fahéjjal.

SZILVÁS GOMBÓC ÉS KRUMPLINUDLI - 1 ALAPRECEPTBŐL 2 SZUPER FOGÁS >>> 

SZILVÁS GOMBÓC, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD >>> 

MÉG TÖBB SZILVÁS FINOMSÁG >>> 

Megjegyzés

Ha ősz akkor szilvás gombóc. Nálunk anyukám tudta a legfinomabb gombócot készíteni.Ha fiam náluk nyaralt akkor gombóc gyár működött ,mert annyíra szerette a nagyi gombócát.Igyekszem a nyomdokaiba lépni - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss