Elkészítés: Az élesztőt kevés tejben egy kis cukorral felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, a közepébe mélyedést csinálok, beleöntöm a felfutott élesztős tejet, majd a többi hozzávalót. Az összegyúrt tésztát kb. fél óra alatt a kétszeresére kelesztem. Ezután kinyújtom a tésztát kb. 1-2 cm vastagra, majd köröket szaggatok belőle (én pohárral szoktam), a közepét kis átmérőjű pohárral lyukasztom ki. A tésztát letakarom, majd megint fél óráig pihentetem.
Forró olajban sütöm ki, majd miután lecsöpögött az olaj, a kész fánkokat 3 evőkanál cukor és 1 evőkanál fahéj keverékében megforgatom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre