A vajat robotgép nagy keverőtáljában, magas fokozaton fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, kb. 3 percig keverjük. Keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül a vaníliát.
Egy másik tálban összeszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. A száraz alapanyagokat a cukros-vajas keverékbe forgatjuk. Csomómentesre keverjük, végül a tejfölt a masszába dolgozzuk.
Lazán összeforgatjuk a barna cukrot és a fűszereket a nagyon puha vajjal.
Szétosztjuk a tésztamasszát egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe, kb.a háromnegyedükig érjen, majd csigavonalban elosztjuk rajtuk a fahéjas cukros vajat. Végül 175 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük.