Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fahéjas csiga, ahogy Szabi a pék készíti

default user icon

Hozzávalók

  • 2,5 dl tej (min. 2,8%)
  • 1 db tojás
  • 3 db tojássárgája
  • 3 dkg friss élesztő
  • 35 dkg liszt (BL55)
  • 35 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 dkg só
  • 12 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg vaj (olvasztott)
  • 5 dkg barna cukor
  • 2 ek fahéj (őrölt)

Elkészítés

    1. A nedves hozzávalók kerülnek elsőként a dagasztótálba: a tej, az összes tojás és az élesztő, amiket az élesztő oldódásáig kevertetünk a géppel. Ezután beletesszük a liszteket, a cukrot és a sót.
    2. Amikor összeállt a tészta, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, kisebb darabokban, majd sima tésztát dagasztunk belőle.
    3. Vékonyan lisztezett munkalapon gömbölyítjük a tésztát, majd egy deszkán lefedve pihentetjük 1 órát vagy hűtőben egy éjszakát.
    4. Téglalap alakúra, és kb. 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát,  majd megkenjük olvasztott vajjal, de a felénk eső rövidebbik oldalán lévő alsó 3 cm-et szárazon hagyjuk.
    5. Megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd újra olvasztott vajjal csurgatjuk meg. Feszesen feltekerjük és ha az alsó 3 cm száraz lenne, akkor vízzel megkenjük. 6 szeletre vágjuk (kb. 2 cm vastagra) és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Olvasztott vajjal megkenjük a tetejüket és félretesszük pihenni.
    6. 190 fokra előmelegítjük a sütőt. A 22 perc alatt megsütjük, majd a fahéjas csigák tetejét megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk porcukorral.

    Nézd meg az elkészítését videón is! >>> 

    PÉKSULI SZABIVAL: ÍGY KÉSZÜL A FOSZLÓS HÁZI BAGETT ÉS BATARD>>> 

    PÉKSULI SZABIVAL: TÖKÉLETES SÓS VAJAS TÉSZTA KIFLIHEZ, ZSÖMLÉHEZ, CSIGÁHOZ>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin