Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez a jó fröccs titka: nem csak a bor-szóda arány a fontos!

default user icon
MME
A nyári melegben nemcsak a sör tud frissítően hatni, hanem bizony a fröccs is. Arról megoszlanak a vélemények, hogy melyik verziója is a legjobb, változó, hogy ki mennyi borral és mennyire szénsavasan issza, ám egy közös: nincs ember, aki ne szeretné a fröccsöt!

A fröccs egyike azon nyári italoknak, melyet akár te magad is elkészíthetsz. Egyszerűnek tűnik, hiszen csak bor és szénszavas víz kell hozzá, amit az ízlésed szerint kell összekeverni, ám a titok megint a részletekben rejlik! Nem mindegy ugyanis, hogy milyen arányban kevered a bort a szódával, hogy ásványvizet vagy szódavizet használsz, és ami a legfontosabb, számít az is, milyen borból készíted ezt a hűsítő italt!

Milyen borból készüljön a fröccs?

Sokan úgy vélik, mivel a bor úgyis fel lesz vizezve, nem számít, hogy jó vagy rossz minőségű nedűt használnak hozzá, és beérik a nagyon olcsó, vendégváró vagy asztali italokkal. A fröccs azonban akkor lesz igazán finom, ha ízletes és jó a bor, amiből készül! A legfőbb kritérium, hogy a fröccs alapját adó bor legyen száraz!

Illatos fehérbor: Az aromája miatt a cserszegi fűszeres, az Irsai Olivér vagy a Királyleányka is szóba jöhet, de figyelj arra, hogy ha alacsony a bor savtartalma, akkor inkább magában idd, mert a szénsav hatására édesebb lehet az íze.

Friss, reduktív fehérbor: Olaszrizling vagy Szürkebarát és a Savignon blanc lehet jó választás.

Rosé: Ha rosét választasz, keresd a fanyarabb borokat.

Szódavíz legyen vagy jó az ásványvíz?

A Ripost cikke szerint nem is kérdés, és csakis a szóda lehet a jó megoldás, ugyanis tartósabbak a buborékok, így ha nem fogy el rögtön a fröccs, akkor sem tűnik el belőle a szénsav olyan hamar, mint mondjuk egy mezei ásványvízből.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss