Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erdélyi sertéstokány rizzsel

Hozzávalók

  • 80 dkg sertés hús
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna
  • 1 fej vöröshagyma (közepes)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 ek paradicsompüré
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 szál zeller zöld
  • A körethez:
  • 1 ek étolaj
  • 1 bögre rizs
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 2 bögre húslé vagy víz

Elkészítés

    1. A sertés apróhúst csíkokra vágjuk, majd megmossuk és lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd forró lábosban kisütjük a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Kicsit összepirítjuk, majd hozzákeverjük az előkészített húst, és fehéredésig sütjük.
    2. Ezután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a fehérborral és egy deci vízzel. Összekeverjük, ha felforrt, fedővel letakarva közepes tűzön puhára pároljuk, és ha közben túlságosan elpárolódna a szaftja, kevés vízzel pótoljuk.
    3. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk az aprított zeller zöldet, és ha elkészült, forrón tálaljuk.
    4. Rizs készítése: 1 evőkanál olajon megpirítjuk a megmosott rizst, őrölt borssal enyhén megszórjuk és ráöntjük a húsleves lét. Fedő alatt lassú tűznél hagyjuk egy kicsit duzzadni, főni. Ezután a felforrósított sütőbe tesszük és ott dagad készre.

    13 SZAFTOS RAGU, AMIT IMÁDUNK TUNKOLNI! >>>

    13 TUTI TOKÁNYRECEPT, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD! >>>
     

Megjegyzés

Hétvégén készítettem ezt a finom ételt.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin