Keress receptre vagy hozzávalóra

Epermisu

default user icon
9 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 adaghoz:
  • A sziruphoz:
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 2 citrom
  • A krémhez:
  • 50 dkg eper
  • 30 dkg mascarpone krémsajt
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl tejszín
  • + 40 db babapiskóta
  • 30 dkg eper
  • a tetejére cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

    Elkészítés: Először a cukros szirupot készítjük el. Ehhez beleszórjuk egy kis lábasba a cukrot, ráöntjük a vizet, és kevergetve felmelegítjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon a vízben. Lereszeljük a citromok héját, beleszórjuk a cukros szirupba. A két lereszelt citrom kifacsart levét átszűrve hozzákeverjük a sziruphoz.
    Hozzáfogunk a krémhez. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és felaprítva beleszórjuk a turmixgépbe, amellyel egy perc alatt pépesre törjük. Az eperturmixot összekeverjük a mascarponéval, és mehet bele a gőzön megolvasztott fehér csoki is. Ha ezzel végeztünk, fellazítjuk a krémet a tejszínnel.
    Egy tálba lerakunk egy réteg cukros-citromos szirupban megáztatott babapiskótát, erre rákenünk egy kis krémet, amit megszórunk apróra vágott eperdarabokkal, és addig folytatjuk a babapiskóta, krém meg a gyümölcsdarabok rétegezését, ameddig csak van miből. A vége mindig krémréteg legyen, hogy a rászórt kakaópornak legyen mihez tapadnia.
    Néhány órát, vagy akár egy éjszakán át hűtőben hűtjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

mrsfejes 6 évvel ezelőtt
Szisztok! Én anyyni különbséggel csináltam, hogy az eprte nem beleszórtam apróra vágva, hanem a tetejét díszítettem vele. Honap ez lesz a desszert! :D Imádjuk!
psychekata 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom, mindenkinek javaslom, hogy próbálja ki! Én rásegítettem egy kis zselatin fix porral, hogy ne csússzon szét annyira szeletelésnél. Köszi a receptet!
Bildics 8 évvel ezelőtt
Nagyon jó lett, köszönöm a receptet!
peti eszter 8 évvel ezelőtt
Vasárnap ezt kínáltam vendégeimnek, nagyon finom lett. A babapiskótát vaniliás cukros tejbe mártottam.
edytke74 8 évvel ezelőtt
isteni lehet feltétlenül kiprobálom!Kivánok sok ilyen super receptet
9 évvel ezelőtt
Felizgatott a recept/Sthal Judittnál olvastam először/És megcsináltam! De sajnos nem jött be!Már amikor az epret turmixoltam,éreztem,hogy gáz lesz! Ez igy nagyon híg!Tettem hozzá zselatint/amit amúgy nem szeretek használni/,de igy is sok levet engedett,elázott a piskóta!A csokit is beletettem,de nem lehet érezni az ízét,és az állagán sem segített!Szóval nem egy nagy ötlet így!Valmi tanácsot tudtok adni?
csirku 10 évvel ezelőtt
Isteni lett! Családi ebédre csináltam, de végül is a babapiskóta helyett piskótát sütöttem, amit három felé vágtam és igy helyes kis epres kockák lettek. Azt hittem édes lesz a krémje, de nagyon friss lett az egész! Próbáljátok ki! Köszönöm szépen
Nadja82 13 évvel ezelőtt
Örülök, hogy ízlett. Ha még nem próbáltad, ajánlom, hogy készítsd el Németh Edó receptjét is, a Narancsos tiramisut. Egyszerűen Isteni!
Veggie 13 évvel ezelőtt
Ma ez volt a desszert, nagyon finom! A krémbe én tettem még egy kevés cukrot,kérte;) Egyébként frissízü, igazi nyári édesség.

Hasonló Receptek

Magazin