Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elzászi kacsa

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A savanyú káposztát fazékba tesszük, 20 dkg füstölt szalonnát, fél hagymát, 2 gerezd fokhagymát és pár szem szegfűszeget hozzáadunk. A megtisztított és feldarabolt kacsát a káposztához tesszük. 1-2 dl fehérbort öntünk rá, valamint annyi vizet, hogy ellepje. Ha a kacsa félig megfőtt, külön tepsibe tesszük, és addig sütjük, míg megpuhul. Ha szükséges, utánízesítjük. Amikor megsült, tálra tesszük, körülrakjuk káposztával, tetejére tesszük a felszeletelt szalonnát, meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel, sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá. Jó étvágyat!

Megjegyzés

A szárnyasok kedvelőinek ajánlom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss